Juhani Julin in memoriam

-Arvoisa arkkipiispatar Eija Mäkinen ja piispatar Eija Kalliala!
 
Kotimaa-lehdessä 23.6. oli ansiokas kaksoishaastattelunne. Siinä sinä, Eija Mäkinen, kerrot kuinka arkkipiispa John Vikström oli lähettänyt sinulle kirjeen tietyistä menettelytavoista piispanvierailujen yhteydessä eri seurakuntiin.
 
Näin minäkin nyt lähetän teille molemmille, pitkäaikaisille ystävilleni ja työtovereilleni kirjeen. En neuvo teitä, sillä sitä te ette tarvitse, mutta sen verran tahdon teitä muistuttaa, miltä tuntuisi, jos koettaisitte edes vähän vaikuttaa miestenne viranhoidossa.
 
Olen juuri saanut tietää Juhani Julinin poismenosta. Hänen ja minun välisistä yhteyksistä olen pyytänyt kaiken kansan esirukoustakin. Nyt tuo vapaamuurariudesta 18 vuoden jälkeen uskoontulon kautta kristilliseen uskoon vapautunut ahkera mies on kuollut.
 
Tämä ei sinänsä muuta asetelmia taistelussani mitenkään.
 
Pyydän nyt teidänkin apua piispapuolisoina.
 
Miehenne ovat korkeassa asemassa. Sinä, Eija Kalliala, sanot, ettet ole kiinnostunut miehesi työstä. Näinhän se tietysti onkin, jo vaitiolovelvollisuuskin velvoittaa meitä.
 
Mutta tässä asiassa vaitiolo on tuhoisaa! Se myrkyttää koko kansaamme.
 
Vaikuttakaa siis miehiinne! Velvoittakaa heidät edes keskustelemaan kanssanne! Olemmehan kaikki kristittyjä ja tarkoituksemme on erota tässä maailmassa kaikista muista ihmisistä. Me edustamme totuutta pohjiansa myöten!
 
Olemme monivuotisia työtovereita. Muistatko, Eija, kuinka pidimme yhteisiä hartauksia Satalinnan sairaalassa ja kuinka yövyimme teidän merimieskirkollanne Rotterdamissa, Eija?
 
Ihmisiähän tässä vain ollaan. Me etsimme kaikki kansamme - ja kirkkomme - parasta.
 
Terveisin, Eero
---------------------
 
Eero Kavasto
www.kavasto.net
Kullaan kappalainen
Ulvilan seurakunta
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 (0)44-735 0613
Tuomarinkatu 29
28120 Pori
Finland

Lisätietoja