Juhani Julin TV7 - Postum Interview

Rakkaat ystävät,
 
Tämän viestin lopusta voitte laittaa ylös Juhani Julinin TV7-haastattelun esittämisajat. Juhani ehti ennen odottamatonta kuolemaansa nauhoittaa Martti Ojareksen kanssa haastattelun, jossa hän tekee suoran kysymyksen arkkipiispa Kari Mäkiselle miksi hän ei suostu käymään julkista keskustelua vapaamuurareista. Kari, verkko tiivistyy etkä sinä voi enää kauan kiertää vastaamasta.
 
Lopussa on myös lomalle lähtöni. Urheilumielellä olen laittanut mukaan pienen pähkinän kolmannella kotimaan kielellä.
 
Sitä ennen kuitenkin kaksi kirjoitusta. Toisen Satakunnan Kansa julkaisi tasan kuusi vuotta sitten, toista ei jostain syystä viime viikolla.
 
Laitan ne mukaan vain sen tähden, että voitte verrata maailman muuttumista aina vain kummallisempaan suuntaan.
 
Terveisin, Ertsi
 
Summary:
 
The Twin Towers attack prompted new laws against terrorism world-wide. Our Province newspaper printed the first letter-to-the editor exactly six years ago. In the writing I suggest that as a side-effect laws can be designed also against true beliervers. This is a worrying phenomenon.
 
The other writing last week was not published for some reason. In it I suggest that as a result of such incidents that took place in Norway, a hate speech can develope also against us believers. A subtle approach, gentle expressions are favored instead of direct proclamation that us believers present as sole solution to world´s problems. Hence we ought to guard what we say in order not to arouse any disturbance to the audience.
 
At the end of this message are the dates when the postum interview of our dear friend Juhani Julin comes out in our national Christian TV7 Network. In the program Juhani makes a direct question why our Archbishop categorically refuses to open public debate concerning Masonry. This silence has already turned out to be his personal Masongate.
----------------------------
 
Terrorismin vastainen taistelu voi edistää
uskonnollista suvaitsemattomuutta

Asianajaja Matti Wuori puuttuu tärkeällä tavalla niihin vaaroihin, joita terrorismia vastaan käytävä taistelu on jo aiheuttanut ja voi vielä aiheuttaa (SK 30.7.05)  Hän puhuu vaaroista, jotka kohdistuvat yksilönvapauksiin lähinnä yhteiskunnallisessa mielessä.

Yhtä tärkeää on myös muistuttaa niistä vaaroista, jotka liittyvät uskonnolliseen elämään.  En puutu tässä kirjoituksessa niihin ilmeisiin varjoihin, joita on jo heitetty rauhaa rakastavien ja uskontonsa eettiset opetukset vakavasti ottavien muslimien päälle.  Jokainen tehköön itsellensä selväksi nämä asiat ja erottakoon toisistaan olennaisen epäaidosta.  Mikäli tätä ei tehdä, voi terrorismin vastainen taistelu vain vahvistaa jo olemassa olevia ennakkokäsityksiä ja kääntyä näin itseään vastaan.

Huoli kristinuskosta

Meillä on lähihistoriasta jo olemassa oiva esimerkki siitä, kuinka ihmisten välinpitämättömyys valtiovallan toimiin edesauttoi uskonnollisen elämän siirtymistä hirmuhallinnon, nimittäin natsihallinnon, palvelukseen.  Onneksi oli kuitenkin joukko selkärankaisia pappeja ja uskovia, jotka eivät alistuneet nähtävissä olevaan kehitykseen, vaan nousivat rohkeasti puolustamaan kristinuskon vapautta valtiovallan toimiin nähden.  Heitä painoi huoli evankeliumin vapaudesta, huoli saada julistaa armahdusta synneistä Jeesuksen nimessä ja veressä ilman ennakkoehtoja kaikille ihmisille rodusta tai maailmankatsomuksesta huolimatta.

Näennäissuvaitsevaisuus

Yhteiskunnallinen kurinpito on kuin veteen piirretty viiva.  Tavat ovat höllentymässä, vapaamuotoisuus lisääntyy ja samalla toivoisi myös suvaitsevaisuuden lisääntyvän.

Epämukavalla tavalla terrorismin vastaiset lait vain kaventavat tätä sinänsä aivan oikeata kehitystä.  Natsi-Saksassa kehitys johti siihen, että kansallissosialismia vastaan olleita ihmisiä painostettiin erilaisilla laeilla ja säädöksillä.  Lopulta heidät leimattiin helposti ja täysin laillisesti yhteiskunnan vaarallisiksi vihollisiksi.  Oltiin suvaitsevaisia, mutta vain niitä kohtaan, jotka leikkivät yhteisillä, valtiovallan antamilla säännöillä.

Nyt voi olla sama vaara edessä.  Ne, jotka korottavat äänensä tiettyjen  terrorismilakien yksilönvapauksia rajoittavien seikkojen suhteen, voivat joutua tilanteeseen, jossa heidät saadaan helposti näyttämään jopa yhteisten lakien vastustajilta, vaikka kysymys ei olekaan yksiselitteisesti siitä.  Ollaan suvaitsevaisia, mutta vain näennäisesti, sillä kaikkien on noudatettava kaikessa yhteisiä pelisääntöjä.

Lyhyt askel

Terroristit ovat saaneet hyvin paljon pahaa aikaan.  Joka puolella maailmaa on nyt käynnissä ennen näkemätön lakien uusinta ja käyttöönotto.  Se, mistä minä pappina kannan huolta, on maailman kehittyminen siihen suuntaan, että eräänä kauniina päivänä terrorismilakien sivutuotteena ja mahdollisesti jopa kätevänä laillisena keinona rajoitetaan evankeliumin vapaata julistamista.  On julistettava niin, kuin annetaan ohjeet, muun julistaminen on pahasta, tuomittavaa ja rangaistavaa.  Olemme siirtyneet antikristilliseen maailmaan osittain sinänsä hyviä terrorismilakeja hyväksi käyttäen.

Huolestuttava maailmankuva

Mikäli tällainen maailmankuva on edes puoliksi totta, meillä on odotettavissa erittäin ikävä ja karu tulevaisuus, johon on selvästi valmistauduttava.  Emme ehkä uskovina voi tehdä paljon, lopulta on huolehdittava vain itsestämme ja omasta pelastumisestamme tästä maailmasta taivaaseen.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö toimisi. Herramme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus on antanut meille selvän käskyn: mennä ja julistaa kaikelle maailmalle, että synnit saadaan anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Tässä on meidän tehtävämme.  Ei siinä, että peloissamme laitamme päämme pensaaseen ja odotamme vain sitä, mitä tuleman pitää.  Nyt on toiminnan aika! Vielä saamme julistaa pelastusta kaikille ihmisille!  Natsi-Saksan kirkkotaistelun kääntyessä yhä vain kriittisempään suuntaan, totesi Ruotsin arkkipiispa Eidem jo vuonna 1933: ” Mitä enemmän vihaa, sitä enemmän rakkautta.”  Tässä on ohjeistusta meillekin, nykypäivän suomalaisille.

--------------------------------------

 
Vastustaja on muualla, Tapio!
 
Kun käsittelit pääkirjoitussivulla (SK 31.7.2011) erilaisia henkilöitä, jotka sinun mielestäsi ovat olleet tai ovat vahvoja verkossa mutta luusereita oikeassa elämässä, haluaisin tuoda esiin toisenlaisen kuvan.
 
Muistatko yleisön osaston kirjoitukseni, jonka lehti julkaisi lähes tasan kuusi vuotta sitten? Aiheena oli "Terrorismin vastainen taistelu voi edistää uskonnollista suvaitsemattomuutta." Kirjoitus käsitteli niitä lakeja, joita niihin aikoihin alettiin kaavailla ja yhä kaavaillaan suitsemaan terroristien liikkumista. Esitin, että sellaisten lakien sivutuotteena voidaan luetteloida myös aivan tavallisia harmittomia uskovaisiakin ihmisiä, ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä pahojen voimien eikä pahojen tarkoitusperien kanssa. Heidän ainoa "vikansa" on, että he uskovat Herraan Jeesukseen Kristukseen ja haluavat kertoa maailman ihmisille, että pelastus on löydettävissä vain ja ainoastaan Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä. Muistatko sinä tämän kirjoituksen, Tapio? Se on kaikkien löydettävissä www.kavasto.net ns. Vanhojen sivujen lehtikirjoituksia-palkista.
 
Kun viittaat omassa kirjoituksessasi vihapuheeseen, haluaisin palauttaa mieliin oman kirjoitukseni ja sen, kuinka tilanteet ovat muuttuneet ja jatkuvasti muuttuvat hyvin ratkaisevasti ja nopeasti. Vuonna 2005 elettiin maailmassa, jossa kiireen vilkkaa tehtiin päätöksiä, etteivät Kaksoistornien tapaiset terroriteot enää onnistuisi.
 
Kuinka on käynyt? Lähes sata ihmistä on kuollut Norjassa. Mitä seuraavaksi? Kuka keksii kenestä tehdään syntipukki kaikelle tälle?
 
Olen siis sitä mieltä, että tilanteita viedään määrätietoiseti siihen suuntaan, että niinkin kauhea asia kuin mitä Norjassa on tapahtunut, saadaan näyttämään siltä, että lähes mikä tahansa valtavirrasta nyt poikkeava näkemys tulkitaan vihapuheeksi, yleisesti hyväksytystä keskivertoajattelusta poikkeavaksi häirikköpuheeksi, joka yksinkertaisesti häiritsee rauhaa kaipaavien ihmisten normaalia arkielämää.
 
Ja nyt pääsen itse asiaan: Kristittyjen esittämä ajattelumalli maailman kurjistumisesta aina vain kurjempaan suuntaan, on väärin. Näin ihmiset päättelevät. Ihmiset kaipaavat rauhaa, he eivät halua, että heidän rauhaansa häiritään millään epämukavilla muistutuksilla hengellisen ratkaisun tekemisen tärkeydestä, jonka he yksinkertaisesti kokevat nykyisessä ja tulevassa tilanteessa vain paasauksena.
 
Tästä onkin enää lyhyt matka siihen, että kristittyjä aletaan vainota heidän esittämien mielipiteidensä takia. Syntipukki on saatava jostain. Ketkäs sen sopivampia tähän tehtävään ovat kuin kristityt!
 
Antakaa meidän elää rauhassa, huutaa maailma. Älkää tyrkyttäkö meille tuota iänikuista soopaa pelastuksen välttämättömyydestä! Ettekö te kristityt näe, että me haluamme elää rauhassa?
 
Näin ollen, rakas Tapio Vallin, meissä jokaisessa asuu pieni luuseri, joka tuntee itsensä voimakkaaksi huomatessaan, että samalla tavalla ajattelevia on muitakin. Vastustaja ei ole jossain muualla, Tapio, vaan se on meissä itsessämme. Vastavirtaan uiminen vaatii elävän kalan. Näin toteaa Mark Twain. Kuolleet kalat uivat myötävirtaan.
 
Meidän on siis taisteltava sitä halua vastaan, että heittäydymme virran vietäväksi. Meidän on puolustettava oikeutta ja rakkautta, hyviä ja kannatettavia arvoja, mutta vastustettava ehdottomasti kaikkea sellaista, joka vie meitä kauemmas Jumalasta, kauemmas toinen toisistamme, sanalla sanoen, tekee meistä raakalaisia.
 
Eero Kavasto
rovasti
Pori
---------------------------------
 
Juhani Julinin haastattelu TV7 perjantai 19.8.2011 klo 20:00 ja uusinta lauantai 20.8.2011 klo 11:30, sittemmin TV7 nettiarkisto
 
---------------------------------
 
loma, puhkus, semester, vacation, vacance, im Urlaub gewesen sein sollen wollen 10.8.-22.9. kolen ontti kollä yntti kokaisesti muntti kossain jontti kolisen väntti kojan antti. Koin vontti kolla ontti kotona kontti kotta muntti kohtä yntti kovin hyntti koös myntti kossain jontti kooalla muntti, koikka vantti konun mintti kotäisi pintti kolla ontti kotona kontti. Korin pyntti kostaamaan vantti kopäsäännöllisen entti koiken kantti koelisiin kintti koesteihin vintti. Koontelen kuntti koös myntti kojuvasti suntti koikki kantti kontin kontin koeliset kintti koestit vintti, koksis pontti koksis montti korveisin tentti, Ertsi
 
Eero Kavasto
www.kavasto.net + Facebook
Kullaan kappalainen
Ulvilan seurakunta
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 (0)44-735 0613
Tuomarinkatu 29
28120 Pori
Finland

Lisätietoja